Hetraco B.V. is in 1972 opgericht door Herman Hendriksen. Vanuit kantoor aan huis begon hij met de verkoop van draaiwerk, gietwerk en buigwerk ten behoeve van de industrie & apparatenbouw. De naam Hetraco B.V. is een samenvoeging van Hendriksen Trading Company.

In 1982 nam Kees Eindhoven Hetraco B.V. over. Hij legde het accent vervolgens wat meer op de branche chemie & offshore. Uit deze branche kwam de vraag naar snelle levering van speciale bouten, moeren en tapeinden. Om aan deze behoefte te voldoen startte Mark Eindhoven een eigen productiebedrijf onder de naam Dutch Bolting Company B.V.

Hij nam in 2004 vervolgens ook Hetraco B.V. over, waardoor de ideale combinatie ontstond van in- en verkoop van in de markt verkrijgbare bevestigingsmaterialen met als aanvulling een eigen productie van “specials”.

Anno 2014 Heeft Hetraco B.V. een enorme groei doorgemaakt. Wij zijn met name leverancier van niet standaard bevestigingsmaterialen, draai/ frees- werk, perswerk en buigwerk. Onze doelstelling is alle door de klant gevraagde producten aan te bieden met elke gewenste levertijd. Uitgangspunten hierbij zijn: zorgdragen voor een goede service, klantgerichtheid en productnauwkeurig werken. Flexibiliteit is één van de redenen waarom vele relaties bij ons afnemen.
Hetraco B.V. streeft er tevens naar altijd voor een marktconforme prijs te leveren.
In de toekomst wil Hetraco B.V. een geleidelijke groei doormaken om nog beter aan de vraag van de klant te kunnen voldoen.