Hetraco B.V. hanteert een kwaliteitsbeleid dat er op gericht is om de kwaliteit & certificering van het af te leveren product te garanderen en te beheersen. Wij werken uitsluitend met gecertificeerde toeleveranciers en streven ernaar met Europees basismateriaal te produceren. Levering met diverse certificeringen is dagelijkse business voor ons, onderstaand vindt u de mogelijkheden die wij kunnen bieden.
Certificeringen

Wij bieden u de volgende certificeringsmogelijkheden:

  • 2.1 certificaat volgens EN 10204
  • 2.2 certificaat volgens EN 10204
  • 3.1 certificaat volgens EN 10204
  • 3.2 certificaat volgens EN 10204 (DNV / Veritas / Lloyd’s Register)
Positieve Materiaal Identificatie (PMI)
PMI is de identificatie en chemische analyse van diverse metaallegeringen met destructieve methoden. PMI kan worden uitgevoerd op locatie of in het laboratorium.

Tweehonderd jaar geleden, waren er 12 bekende metalen. Vandaag weten we van 86 soorten en is er een corresponderende toename van legeringen en staalsoorten. Alles start bij de R&D-fase, PMI helpt onze klanten te kiezen voor de juiste materialen voor de juiste toepassing in deze enorme markt.

In de productie: PMI bevestigt door middel van certificering dat de materialen die onze klanten hebben ontvangen, in feite, de materialen zijn die ze hebben gekocht. In alle stadia, PMI diensten stellen klanten in staat om succesvol bedrijfsplannen voor hun producten en processen op te stellen.

Als u metalen, staal, en speciale legeringen gebruikt in uw bedrijf, zal een PMI testprogramma uw aankoop- en procesbeslissingen vertrouwen geven en rendabel maken.

Magnetic Particle Inspection (MPI)

Magnetisch onderzoek maakt het mogelijk om gebreken aan en onder het oppervlak zichtbaar te maken. Dit is een Niet Destructief Onderzoek (NDO) methode, die speciaal ontwikkeld is om onregelmatigheden in ferromagnetisch materiaal te detecteren. Ferromagnetische materialen zijn magnetiseerbare materialen, zoals ijzer en staal. In het te onderzoeken materiaal wordt een magneetveld aangebracht met behulp van een zogenaamde ‘Yoke’. Op plaatsen waar scheurtjes en onregelmatigheden aanwezig zijn, wordt het magneetveld verstoord. Zo detecteren wij waar de onregelmatigheden, die tot problemen kunnen leiden, zich bevinden.

Deze methode wordt in de volksmond ook wel “fluxen” genoemd.