Stichting Opkikker zet gezinnen met een langdurig ziek kind in het zonnetje tijdens Opkikkerdagen. Deze geweldig leuke dagen zorgen voor afleiding en brengen veel vrolijkheid. Elke Opkikkerdag is uniek en alles (immaterieel) kan: vliegen in een helikopter, boeven vangen met de politie of, als een kindje sinds lange tijd weer uit het ziekenhuis is, een middagje in de zandbak spelen. Door de vele ziekenhuisbezoeken en opnames is samenzijn voor gezinnen met een langdurig ziek kind vaak niet vanzelfsprekend. Juist daarom is een Opkikkerdag onmisbaar. Stichting Opkikker zet zich daar voor in! Gezinnen die een Opkikker kunnen gebruiken, worden aangemeld via de artsen en pedagogisch medewerkers vanuit de tachtig ziekenhuizen waarmee Stichting Opkikker samenwerkt. Stichting Opkikker vindt dat ieder kind in iedere situatie moet kunnen spelen. Want vaak komt een kind in een volwassen wereld terecht doordat de omgeving zich richt op de ziekte of handicap. Daarom bieden wij wat afleiding en plezier, zodat het kind gewoon weer even kind kan zijn. Dit wordt bereikt door middel van speciale puzzel- & kleurgidsen, welke zijn afgestemd op het kind.

Deze gidsen worden gedurende een half jaar uitgereikt door het verplegend personeel of pedagogisch medewerkers en worden weggegeven aan de zieke of gehandicapte kinderen. Dit gebeurt onder andere op de volgende locaties, kinderafdeling en polikliniek van het Gelre Ziekenhuis in Apeldoorn / Zutphen en bij huisartsenpraktijken, apothekers etc.

Mede dankzij onze steun kan stichting Opkikker ervoor zorgen dat “na veel vervelende dagen de leuke dagen toch nét iets langer duren”